Press

 
35701554_2056054188051302_4563443743167873024_o.jpg

Ambasadorica Švicarske u BiH posjetila Prevent Fad

22.06.2018

U okviru zvanične posjete općini Tešanj, ambasadorica Švicarske u BiH NJ.E. Andrea Rauber Saxer posjetila je proizvodne pogone Prevent Fad Jelah, kako bi se upoznala sa proizvodnim procesima ove kompanije i njenim razvojnim projektima za naredni period. 

Tom prilikom, Ambasadoricu je ugostio menadžment kompanije na čelu sa direktorom Ćazimom Hamzićem koji je tokom posjete istakao važnost ulaganja u zaposlenike i razvoj novih vještina kako bi kompanije bile konkurentne i spremen za svjetsko tržište. "Prevent Fad je u proteklom periodu značajno proširio svoj proizvodni portfolio i proširio mrežu kupaca što će u konačnici rezultirati povećanjem kapaciteta i brojem uposlenih," istakao je direktor Hamzić. 

 

Ambasadorica Rauber Saxer naglasila je kako je općina Tešanj pozitivan primjer privrednog razvoja te istakla važnost projekta "Skills for Jobs" koji Prevent Fad provodi sa MSŠ Tešanj a ima za cilj usklađivanje obrazovnog sistema sa potrebama tržišta rada. 

Prevent Fad Jelah, je članica Prevent Grupacije koja zapošljava blizu 200 uposlenika i bavi se proizvodnjom kočionih sistema za automobilsku industriju kao i proizvodnjom drugih metalnih komponenti. U okviru procesa vertikalne integracije unutar sistema Prevent Grupacije, Prevent Fad će u narednom periodu pokenuti nove linije proizvoda i na taj način proširiti proizvodni portfolio.