Press

 
koreja 2.jpg

Ambasador Republike Koreje posjetio Prevent u Visokom

03.10.2017

Delegacija ambasade Republike Koreje u Bosni i Hercegovini, na čelu sa ambasadorom Park Won-sup posjetila je danas Prevent u Visokom kako bi se iz prve ruke upoznali sa proizvodnim procesima ove kompanije. Na sastanku sa predstavnicima menadžmenta Prevent grupacije razgovaralo se o značajnim potencijalima Bosne i Hercegovine i Republike Koreje kada je u pitanju dalji razvoj automobilske industrije kao i o mogućnostima saradnje ove dvije države.

„Prevent je jedan od veodećih proizvođača za automobilsku industriju Evrope i kao neko ko dolazi ispred države proizvođača automobila, posjetom ovoj kompaniji želio sam iskazati interes za moguću saradnju i upoznati se sa poslovnim prilikam u BiH“ izjavio je Ambasador Won-sup tokom posjete.

 Predstavnici menadžmenta Prevent grupacije na čelu sa članom Nadzornog odbora Adnanom Smailbegovićem i Predsjednikom Uprave Harisom Rahmanom izrazili su zadovoljstvo ovom posjetom kao i spremnost za dodatno širenje saradnje sa južnokorejskim proizvođačima vozila.