Press

 
DSC_4496.jpg

Milion garnitura autopresvlaka za milion vozila u Evorpi

29.09.2017

Prevent grupacija i ove godine proizvela je million garnitura autopresvlaka. Milionita garnitura automobilskih presvlaka ove godine proizvedena je na programu Passat B8 u proizvodnim pogonima Car Trim u Žepču. Sašivena je skoro mjesec dana ranije u odnosu na prošlu godinu, što je rezultat povećanja broja uposlenika i novih projekata. „ Dnevno se na našim lokacijama u Visokom, Zenici, Žepču i Goraždu proizvedu presvlake za 8500 automobila u Evropi i to nas čini glavnim akterom na trzistu automobila i komponenti za interijere. Ova svečanost je ujedno bila i prilika da se podsjeti na proteklih 18 godina poslovanja u BiH gdje smo kontinuirano ulagali u razvoj novih ideja, širenje tržišta i vodili se vizijom liderstva kao ključnog faktora uspjeha“ izjavio je predsjednik Uprave Prevent BH, Haris Rahman tokom svečanosti.

Car Trim Žepče najmlađa je članica Prevent grupacije i proizvodi autopresvlake za  brenodve poput Passata, Audija i Golfa. „Milijonita garnitura simbolično ukazuje na našu snagu i moć Trim divizije u grupaciji Prevent. Ova garnirura je trofej našeg kvalitetnog rada a današnja svečanost je prikila da se zahvalimo svim uposlenicima bez kojih ovaj uspjeh ne bi bio moguć“ izjavio je direktor lokacije Car Trim Nikola Spajić.

Godišnje se u Preventu u BiH za automobilsko tržište proizvedemo blizu 2 miliona garnitura autporesvlaka, 4 miliona kočionih diskova i 5 miliona  komponenti. Zahvaljujući kontinuiranom ulaganju u razvoj poslovanja, Grupacija je sve više prisutna i u drugim industrijama poput namještaja, obuće i modne konfekcije, što ćemo u narednom periodu dodatno jačati a posebno u BiH jer postoji ogroman potencijal i tradicija za ove industrije.