Press

 
image-0-02-05-031179e270b45b36424d88aaa0c136d4c95991422fe43bf4a6df3704978fb728-V (1).jpg

FZZZ i Prevent potpisali Sporazum o saradnji

25.01.2017

(Sarajevo, 25.1.2017. godine) – Direktorica Federalnog zavoda za zapošljavanje Helena Lončar i direktor Prevent Visoko, Mirza Kahriman potpisali su danas u Sarajevu Sporazum o saradnji.

Cilj Sporazuma je uspostavljanje uzajamne saradnje radi pripreme i realizacije projekata od zajedničkog interesa u okviru nadležnosti i potreba sporazumnih strana u oblasti stručnog osposobljavanja i pripreme za rad, prekvalifikacije i dokvalifikacije nezaposlenih osoba.

Direktorica Zavoda Helena Lončar je iskazala zadovoljstvo potpisanim Sporazumom:

„Uspostavljanje saradnje nam pričinjava iznimno zadovoljstvo budući da je Prevent BH jedna od naših najuspješnijih kompanija. Sporazum predstavlja polazni osnov za realizaciju zajedničkih aktivnosti u narednom periodu koje se odnose na pripremu za rad, prekvalifikaciju i dokvalifikaciju nezaposlenih osoba, čime Zavod daje doprinos prilagođavanju radne snage potrebama tržišta rada, tj. poslodavca“, istakla je Lončar nakon potpisivanja.

„Prevent grupacija kontinuiranim ulaganjem u širenje poslovanja značajno je diverzifirciala svoj proizvodno-prodajni portfolio. Usljed nedostatka adekvatnih resursa na tržištu rada, Grupacija je prije nekoliko godina samostalno pokrenula internu obuku za mlade diplomante i magistrante koji je tada predstavljao pionirski korak jedne kompanije. Vremenom je taj projekat dobio i druge partnere, te danas predstavlja TAKT akademiju, jedinstven program koji mladima nudi priliku za obuku i zaposlenje. Mnogi od polaznika ovog programa su danas na različitim pozicijama u Preventu i predstavljaju bitan segment cjelokupnog uspjeha Prevent grupacije“ izjavio je Mirza Kahriman, direktor Prevent Visoko te dodao kako će ova saradnja značajno doprinijeti uspostavljanju efikasnijeg upravljanja potrebama na tržištu rada.